در چندین سال گذشته، با توجه به رشد قیمتی بیت کوین و همچنین استقبال مردم از رمز ارزها، ارزهای دیجیتال زیادی بوجود آمدند. ارزدیجیتال استلار یکی از انواع رمز ارزهای است که باید حتما آن را بشناسیم. لطفا تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
استلار:
استلار همانند بیت کوین، یک شبکهی همتا به همتا و همچنین غیر متمرکز است. استلار نیز همانند سایر رمز ارزها از فناوری بلاک چین استفاده میکند. در این شبکهی غیرمتمرکز، هیچ نهاد، مرکز و تصمیم گیرندهای وجود ندارد. این شبکه از شفافیت نیز برخوردار است و تمام جزئیات تراکنشها در استلار، بر روی بلاک چین آن بهعنوان یک دفترکل عمومی ذخیره میشوند و هر کسی قادر است این دفتر کل و جزئیات تراکنشها را مشاهده کند. در شبکه استلار، اطلاعات بهجای اینکه در یک منبع متمرکز (مانند یک بانک) جمعآوری شوند، بین گرههایی به هم پیوسته (سرورها) توزیع میشوند. کلیه تصمیمات و تأییدهای صورت گرفته در این شبکه از طریق پروتکل اجماع استلار انجام میشوند. مدت زمان رسیدن به این اجماع، ۳ الی ۵ ثانیه است. استلار برخلاف بیت کوین از پروتکل Proof of Work که همان سیستم اثبات کار است استفاده نمیکند و این یعنی استلار استخراج نمیشود و در ابتدا مقدار معینی از آن تولید گشته است. استلار از پروتکلی توافقی (SCP) استفاده میکند. در بیت کوین، ماینرها برای تائید تراکنشها با یکدیگر همکاری میکنند؛ اما در استلار گرههای مورد اعتماد که به گرههای تائید (سرورها) معروفاند و Stellar Core را اجرا میکنند، وظیفهی تائید تراکنشها را بر عهده دارند.
سازنده و تاریخچهی استلار:
حتما تا به امروز اسم رمز ارز ریپل را شنیدهاید. اگر به ساختار اصلی ریپل دقت کنید، متوجه شباهتهایی میشوید. دلیل این شباهتها مربوط به سازندهی این دو رمز ارز است.
آقای جد مک کالب (Jed McCaleb) برنامه نویس کامپیوتر و بنیان گذار ارشد ریپل است. در سال 2014 مک کالب به دلیل اختلافاتی که بین توسعه دهندگان ریپل بوجود آمده بود، از آنها جدا شده و با تیم شخصی خود تصمیم به ساخت و توسعهی یک رمز ارز جدید به اسم استلار گرفت. در سال ۲۰۱۵ اولین کد نویسی استلار معرفی شد. در ورژن اول ارز دیجیتال استلار به دلیل حضور آقای کالب در تیم ریپل، شباهتهای زیادی بین این دو وجود داشت. به دلیل این شباهتهای زیاد در اواخر سال 2015 الگوریتم جدیدی برای استلار معرفی شد و کدهای آن دوباره بازنویسی شدند.
هدف استلار:
هدف ریپل برقراری تبادلات مالی بین بانکها و مؤسسات مالی است. هدف استلار ارائهی خدمات مالی مقرون بهصرفه با سرعتی بالا است. از این طریق به دنبال ساختن محیطی امن و سریع برای تبادلات مالی خرد در جهان میباشد. دلیل اصلی محبوبیت استلار این است که بلاک چین آن قادر است که در عرض ۳ تا ۵ ثانیه هزاران تراکنش را انجام دهد. این مزیت هدف اصلی این رمز ارز میباشد.
پروتکل استلار :
همانطور که در بالا ذکر شد،شبکه استلار در سال ۲۰۱۴ بهعنوان شاخهای از پروتکل ریپل توسط جد مک کالب (Jed McCaleb) و جویس کیم (Joyce Kim) راهاندازی شد. با این حال، از آنجایی که استلار برای حل مشکلات مختلفی طراحی شده است، پلتفرم آن در حال حاضر تفاوت زیادی با ریپل دارد. در آغاز کار، کریپتوکارنسی موجود در این شبکه “Stellar” نام گرفته بود؛ اما پس از آن، برای جلوگیری از هرگونه اشتباه با شبکه استلار، به lumens (XLM) تغییر پیدا کرد. خلاصهای از ویژگیهای بلاکچین استلار:
1. دارای پایگاه داده باز و غیرمتمرکز است.
2. زمان تائید تراکنشها بین ۳ الی ۵ ثانیه است
3. قادر است هزاران تراکنش را در ثانیه مدیریت کند
4. از پروتکل اجماع استلار استفاده میکند
5. توکن استلار “Lumen” نام دارد و با نشانهی اختصاری “XLM” مشخص میشود
دلیل محبوبیت استلار:
استلار، خدمات گستردهای را که انتظار دارید از یک بانک عادی دریافت کنید ارائه میدهد، اما با چند تفاوت اساسی. این تراکنشها در یک شبکهی غیرمتمرکز، با هزینهای بسیار کمتر و سرعت پردازش بالاتر از یک بانک سنتی انجام میشوند. این پرداختها در عرض ۳ الی ۵ ثانیه پردازش میشوند، تبادل ارزها در این سیستم نسبتاً ساده و هزینههای شبکه ناچیز است. تمام این خدمات با رویکردی متفاوت نسبت به بسیاری از پروژههای دیگر رمزنگاری ارائه میشوند. استلار قصد دارد با ارائه خدمات مالی کم هزینه به مردم سراسر جهان، با فقر مبارزه کند و پتانسیلهای فردی را به حداکثر برساند. دلیل محبوبیت استلار است.
ارزش استلار:
استلار، مفید و ارزشمند است چراکه یک شبکه تبادل جهانی است که قادر به میزبانی هزاران مبادله بین ارزها و توکنها در ثانیه است. همانطور که میدانید مبادله بین ارزهای دیجیتال یا ارزهای فیات فرایندی زمانبر و پرهزینه است ولی استلار کمک میکند که این مبادلات سریع و ارزانتر انجام میشوند. XLM دارایی است که برای پرداخت هزینههای تراکنش و نگهداری حسابها در شبکه استلار مورد استفاده قرار میگیرد. هرچه ارز دیجیتال Lumen مورد پذیرش بیشتری قرار بگیرد، ارزش آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. کمیت بر کمیابی تاثیرگذار است، به همین دلیل قیمت یک Lumen بسیار کمتر از قیمت یک بیت کوین است. به سختی میتوان ارزش Lumen را در آینده مشخص کرد، چراکه این موضوع به شدت با میزان پذیرش گسترده و موفقیت این فناوری مرتبط است.
امنیت استلار:
از نظر امنیت استلار سابقهی بسیار خوبی دارد. شبکهی استلار تا به امروز تقریبا هیچ هکی را تجربه نکرده است. هزینه بسیار کمی که با انجام هر تراکنش این ارز دیجیتال پرداخت میکنید، برای جلوگیری حملات DDoS (نوعی حملات سایبری به سرور) مورد استفاده قرار میگیرند. شرکت IBM ،در پروژههای خود از استلار استفاده میکند این امر باعث شده امنیت استلار بیشتر شود.
مزیتهای استلار:
1. بالا بودن سرعت تراکنشها
2. پایین بودن هزینهی تراکنشها
3. بهره گیری از عناصر فنی پیشرفته
4. قابلیت انجام هزاران تراکنش به طور همزمان
5. استفاده از پروتکل اجماع استلار
6. توانایی استفاده از ویژگی چند امضایی و قراردادهای هوشمند
معایب استلار:
1. رقابت بالا: استلار با رقابت بالایی مواجه است. بنابراین حفظ قدرت برایش دشوار خواهد بود. پروتکل پرداخت ریپل بزرگترین رقیب استلار محسوب میشود.
2. محدودیت در دسترسی برای انجام تراکنش: شما باید حداقل ۲۰ ارز دیجیتال XML در کیف پول خود داشته باشید.
3. غیرمتمرکز بودن: ریپل یک ارز متمرکز محسوب میشود. به همین دلیل بسیاری از کاربران استلار را به ریپل ترجیح میدهند. اما کاربرانی دیگر مانند بانکها و سایر موسسات مالی، سیستمهای متمرکزتر مانند ریپل را بر میگزینند.
نحوهی کارکردن استلار:
به جز استفاده به عنوان ارز دیجیتال با کارمزد کم و سرعت بالا، استلار فراتر از یک ارز دیجیتال است. سازمان هایی مانند بانک و سیستم های مالی که اصطلاحا در شبکه به آن انچر (Anchors) گفته می شود در شبکه ارتباطات را بررسی می کنند. انچرها نهادهای قابل اعتمادی هستند که نقش پل های ارتباطی را در شبکه استلار را ایفا می کند. مثلا شما در آمریکا و دوست شما در فرانسه است و از شما درخواست پرداخت ۱۰۰ یورو می کند. شما می توانید از شبکه استلار استفاده کنید و معادل دلاری را برای دوستتان بفرستید. این پول در بانک فرانسه کاملا خودکار تبدیل به یورو خواهد شد و به دست دوستتان خواهد رسید.
برای خرید ارز شبکه استلار یا همان لومن (XLM) باید از طریق صرافی ها اقدام کنید. کاربران ایرانی می توانند از صرافی های داخلی بیت کوین یا اتریوم بخرند و بعد در صرافی های خارجی شارژ و اقدام به خرید این ارز کنند.
کاربران میتوانند برای خرید استلار در صرافیهای باینانس، بیترکس، بیت فینکس، آپبیت، کوین چک، استلار ایکس، GMO Coin، هیوبی و … استفاده کنند .
همچنین برای نگهداری استلار میتوانند از کیف پولهایی مانند: کیف پول رسمی(اولین و اصلیترین کیف پول رایج برای ذخیرهسازی استلار کیف پول دسکتاپ استلار میباشد که به صورت رسمی برای این ارز ساخته شده است.)، لجر نانو، کیف پول پاپایابات، کیف پول نرمافزاری لابستر LOBSTR، کیف پول بلاک چین، کیف پول اتومیک میتوانند از این کیف پول ها استفاده نمایند.
از شما ممنونم که تا آخر این مقاله با ارزنیوز همراه بودید. لطفا اگر نظری دارید با ما به اشتراک بزارید.