علت شکلگیری و دلایل اهمیت IEO
عرضه اولیه صرافی IEO به معنی عرضه اولیه توکنها بر بستر یک صرافی ارز دیجیتال است. بر خلاف عرضه اولیه سکه (ICO) که به طورمستقیم توسط تیم یک پروژه برگزار میشود، IEO یک رویداد جمع آوری کمک مالی است که توسط صرافی ارزهای دیجیتال اداره می شود.
عرضه اولیه صرافی، توسط یک صرافی به نمایندگی از یک استارتاپ و با هدف جمعآوری سرمایه در ازای فروش توکن مدیریت میشود.
یکی از علل مهم شکلگیری IEO ممنوعیت جذب سرمایه از طریق ICO در چین بود و این باعث شد شرکتها و استارتآپها به دنبال راههای جایگزین جذب سرمایه بروند که یکی از این راههای جایگزین، فرایند عرضه اولیه صرافی ها یا IEO بود.
جالب است بدانید که IEO در مدت کوتاهی توانست از محبوبیت بالایی در دنیای ارزهای دیجیتال برخوردار گردد. به طوری که به نظر بسیاری از کارشناسان بازار؛ این روش از معرفی ارز جدید، بسیار کارآمدتر از سایر روشهای موجود میباشد.
برای هر کاربری همکاری با IEO ساده و آسان است زیرا آنها احتیاجی به مدیریت تراکنش های زنجیرهای با کیف پول های متنوع در صندوق های زنجیره ای متفاوتی ندارند. در عوض، یک کاربر تنها نیاز به یک حساب کاربری در صرافی و اندکی بودجه در حساب خود دارد.
علاوه بر این صرافی اعتبار خود را در پشت پروژه ها روی پلتفرم خود حفظ می کنند و به توسعه دهندگان امکان می دهند فقط روی توسعه محصول خود تمرکز کنند.
در نظر داشته باشید که در سایر انواع روشهای عرضه ارزهای دیجیتال، معمولاً مدت زمان زیادی بعد از رویداد عرضه، لازم است تا ارز توسط صرافیها تأیید شود تا بتواند در این پلتفرمها لیست گردد.
صادرکنندگان توکن نیازی به نگرانی درمورد امنیت فروش جمعی ندارند زیرا صرافی ها دارای مدیریت قرارداد هوشمند IEO می باشند.
از آنجایی که فرآیند فروش توکنها بر روی پلتفرم یک صرافی انجام میشود، صادرکنندگان توکن باید کارمزد مربوط به لیست شدن، به اضافهی درصدی از فروش توکنهای خود را به این صرافی بپردازند.
صرافی های ارز دیجیتالی به منظور امنیت بیشتر، فرآیند KYC / AML را نیز پس از ایجاد حساب های مشتریان خود مورد بررسی قرار می دهند، در عوض توکنهای فروخته شده بلافاصله پس از پایان IEO در صرافی لیست میشوند.
صادرکنندگان توکن باید کارمزد مربوط به لیست شدن، به اضافهی درصدی از فروش توکنهای خود را به صرافی که فرایند فروش توکنها بر روی پلتفرم آن انجام میشود بپردازند.
در عوض پرداخت کارمزد توکنهای فروخته شده بلافاصله پس از پایان IEO در صرافی لیست میشوند و به دلیل پرداخت کارمزد انگیزه کافی برای همکاری در فعالیت های بازاریابی و تبلیغات وجود دارد.
یک یاز تفاوت های مهم بین آیایاو و آیسیاو جمع اوری وجه در آیسیاو در وبسایت صادرکننده توکن صورت می گیرد اما در آیایاو در پلتفرم صرافی انجام می شود.
بازرسی از استارتاپ قبل از شروع فروش عمومی در آیسیاو لازم نیست و هر فردی در هر کشوری می تواند آن را انجام دهد. اما در آیایاو صرافی اول به تحقیق درباره آن شرکت می پردازد و سپس اجازه جمع آوری پول از طریق پلتفرم خود را می دهد.
یکی از مزایای سرمایه گذاری روی آیایاوهای معرفی شده از طرف صرافی این است که براحتی میشود به آن اعتماد کرد، زیرا صرافی آن پروژه را قبل از قرار دادن در پلت فرم خود بدقت اعتبار سنجی میکند، تا اعتبار خودش خدشه دار نشود.
. از آن جایی که معرفی و عرضه یک ارز جدید در درون صرافی رخ میدهد؛ بسیاری از افراد به دلیل ارزش و اعتبار خود صرافی، با نگاه مثبتی به این نوع از رویدادها نگاه میکنند. از این رو به دلیل اعتماد بیشتر کاربران، ممکن است که شاهد حضور تعداد بیشتری از افراد در IEOها باشیم.
از طرفی دیگر نیز اگر صرافی مجری IEO، یکی از معتبرترین صرافیهای بازار باشد؛ باعث اثرگذاری و جذب تعداد بسیار بیشتری از خریداران خواهد شد.
عرضه اولیه صرافی با هدف جلب اعتماد، برقراری امنیت، افزایش شفافیت و جلوگیری از ورود پروژههای اسکم روی کار آمده و به استارتاپها این امکان را داد که در عرض چند ثانیه سرمایهی کلانی جذب کنند چیزی که زمانی برای آنها فقط یک رویا بود.
با این حال IEO برای تبدیل شدن به یک متد غیرمتمرکز جمعسپاری مشکلات بسیاری از جمله محدود کردن سرمایهگذاران در راستای سیاستهای KYC و ضد پولشویی و سلب مالکیت حقیقی از سرمایهگذاران و روی آوردن
به یک واسط دیگر به جای شرکتهای سرمایهگذاری خطر پذیر در متدهای سنتی جمعآوری سرمایه را دارد.
با گذشت زمان و اجماع سرمایهگذاران مشخص خواهد که آیا این مدل میتواند در آینده جایگزین ICOها شود.
لینک منبع :
- https://bitpars.com/what-is-an-initial-exchange-offering-ieo/
- https://danup.ir/what-is-ieo/
- https://mihansignal.com/what-is-ieo/
- http://arzdigital.rozblog.com/post/1522