به گزارش ارزنیوز؛ کوین بیس در سال ۲۰۱۲ توسط برایان آرمسترانگ و فرد اهرسام تأسیس شد و در حال حاضر، از نظر حجم معاملات، بزرگترین صرافی ارز دیجیتال در ایالات متحده به شمار میرود. این شرکت به دلیل تجارت کوین بیس، که معاملات ویژهای نیز هستند، به این اسم، نامگذاری شده است.
زمان تأسیس
کوین بیس در ژوئن ۲۰۱۲ توسط برایان آرمسترانگ، مهندس سابق ایر بی.ان.بی و فرد اهرسام، تاجر پیشین گلدمن ساکس تآسیس شد. بنیانگذار Blockchain.info، بن ریوز نیز بخشی از تیم بنیانگذاران اصلی این صرافی بود اما بعدها به دلیل موضع گیریهای متفاوت آنها در مورد نحوه عملکرد کیف پول کوین بیس، از آرمسترانگ جدا شد.
در اکتبر ۲۰۱۲، این شرکت خدمات خرید و فروش بیت کوین از طریق نقل و انتقالات بانکی را راه اندازی کرد. در ماه مه ۲۰۱۳، کوین بیس در سری اول طرح جذب سرمایه به رهبری فرد ویلسون، ۵ میلیون دلار آمریكا از شركت سرمایهگذاری ریسک پذیر یونیون اسکوئر ونتورز دریافت كرد. در دسامبر همان سال، این شرکت مجددا ۲۵ میلیون دلار سرمایهگذاری از شرکتهای یونیون اسکوئر ونتورز، آندریسن هورو ویتز و ریبیت کپیتال دریافت نمود.
در سال ۲۰۱۴، این شرکت به یک میلیون کاربر رسید، در این بین شرکت خدماتی بلاکچین اکسپلورر بلاکر و شرکت توکن ساز وب کیپت را بهدست آورد، همچنین طرح بیمهای را پوشش داد که ارزش بیت کوین ذخیره شده در سرورهای آنها را تأمین میکرد و سیستم وایولت (vault) را برای ذخیره سازی امن بیت کوین راه اندازی کرد. این شرکت همچنین با دیش نتورک، اورد استاک، دل، اکس پدیا و تایم آی.ان.سی همکاری کرد و به این شرکتها امکان پذیرش پرداخت از طریق بیت کوین را داد. این شرکت همچنین قابلیت پردازش پرداخت بیت کوین را به شركتهای پرداخت سنتی مانند استریپ، برین تری و پی پال نیز افزود.
در ژانویه ۲۰۱۴، کوین بیس گلوبال، به عنوان یک هولدینگ زیر نظر کوین بیس با شرکتهای تابعه در دلور (Delaware) ادغام شد.
در ژانویه ۲۰۱۵، این شرکت با هدایت دراپر فیشر جوروتسون، از بورس اوراق بهادار نیویورک، USAA و چندین بانک دیگر، ۷۵ میلیون دلار سرمایه دریافت کرد. این شرکت بعدها، مبادله بیت کوین مستقر در ایالات متحده را برای معاملهگران حرفهای به نام کوین بیس اکس چنج راه اندازی کرد. کوین بیس از سال ۲۰۱۵ شروع به ارائه خدمات در کانادا کرد، اما در ژانویه ۲۰۱۶، این شرکت اعلام کرد که خدماتش را در ماه آگوست، پس از تعطیلی ارائه دهنده خدمات پرداخت آنلاین کانادایی خود ووگوگو، متوقف میکند.
در همان سال نیز نام خود را از کوین بیس اکس چنج ،به گلوبال دیجیتال اسنت اکس چنج یا به اختصار (GDAX) تغییر داد و در همان زمان، آنها توانستند پشتیبانی از اتر، برای خرده فروشی را نیز، به خدمات خود اضافه کنند.
در سال ۲۰۱۷ این شرکت کوین بیس بیت لایسنس را نیز بهدست آورد و از وزارت خدمات مالی امور خارجه نیویورک (DFS) مجوز تجارت اتریوم و لایت کوین را گرفت. پس از آن، از سوی سرویس درآمد داخلی ایالات متحده به کوین بیس دستور داده شد که موظف است هر كاربری را كه در طول یك سال حداقل ۲۰ هزار دلار معامله داشته باشد، به این سازمان گزارش دهد.
کوین بیس در ۱۹ دسامبر ۲۰۱۷ بیت کوین کش را به بازار معرفی کرد. در این میان پلتفرم این شرکت ناهنجاریهای قیمتی را در سیستم خود تجربه کرد که منجر به تحقیقات بازرگانی داخلی شد.
دستاوردهای این مجموعه در سال ۲۰۱۸ نیز کم نبود، کوین بیس در این زمان تقریباً به ۱۳ هزار مشتری فعال خود اعلام کرد که قرار است تا شناسه، نام، تاریخ تولد، آدرس و سوابق معاملات تاریخی خود؛ از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵، را طی ۲۱ روز به مالیات دهندگان ارائه کند. پس از مدتی کوین بیس اعلام کرد که یک صندوق سرمایهگذاری به نام، کوین بیس ونتورز را با تمرکز بر سپرده گذاری در شرکتهای مرتبط با بلاکچین و ارزهای دیجیتال تشکیل داده است.
در نهایت پس از مدتی، کوین بیس ونتورز خبر از اولین سرمایهگذاری خود در آزمایشگاههای مرکب داد، که یک قرارداد راه اندازی هوشمند اتریوم مشابه بازارهای مالی بود و در ماه آگوست همان سال، تیم واگنر، مدیر اجرایی آمازون، به عنوان معاون مهندسی به کوین بیس پیوست.
کوین بیس به دلیل سوءظن حمله به شبکه، در سال ۲۰۱۹، همه معاملات اتریوم کلاسیک خود را متوقف کرد و چند ماه بعد اعلام کرد که پلتفرم اطلاعاتی بلاکچین نوترینو (Neutrino)، یک استارت آپ مستقر در ایتالیا را با قیمتی نامشخص خریداری کرده است. این خرید موجب نگرانی برخی از کاربران کوین بیس شد زیرا براساس گزارشات منتشر شده، ارتباط بنیانگذاران نوترینو با تیمهای هکری، که متهم به ارائه فناوری نظارت بر اینترنت به دولتهایی با سوابق ضعیف حقوق بشر شده بودند، نگرانیهارا افزایش میداد.
در تاریخ ۴ مارس ۲۰۱۹، برایان آرمسترانگ، گفت كه شركت وی قراردادش را با دقت لازم ارزیابی نكرده است و در نتیجه هر كارمند نوترینو كه قبلاً در تیم هكینگ كار میكرده است از کوین بیس خارج میشود. پس از گذشت مدتی، یک شعبه ثبت شده کوین بیس در انگلستان عنوان کرد: درآمد غیر آمریکایی این شرکت با ۲۰ درصد رشد به ۱۵۳ میلیون یورو (۱۷۳ میلیون دلار آمریکا) در سال ۲۰۱۸، منجر به سود خالص ۶/۶ میلیون یورویی برای این شرکت شده است.
مدیر عامل کوین بیس انگلستان، زیزان فروز گفت: فعالیتهای غیر آمریکایی شرکت تقریباً یک سوم درآمد کل شرکت را تشکیل میدهد و رویترز تخمین زده است که درآمد جهانی شرکت در سال ۲۰۱۸ حدود ۵۲۰ میلیون دلار میباشد.
در آگوست همین سال، کوین بیس اعلام کرد که در اواسط ماه ژانویه هدف حمله پیشرفته هک قرار گرفته است. این حمله از روشهای فیشینگ و مهندسی اجتماعی، از جمله ارسال ایمیلهای جعلی از حسابهای به خطر افتاده و ایجاد صفحه فرود در دانشگاه کمبریج و دو باگ زیرو-دی در مرورگر Firefox، استفاده کرده است.
اما پس از شروع سال ۲۰۲۰، کوین بیس با واکنشهای داخلی نیز مواجه شد، زیرا مدیر عامل شرکت برایان آرمسترانگ در ابتدا از اظهارنظر در مورد جنبش Black Lives Matter با استناد به فرهنگ غیر سیاسی شرکت خودداری کرد، اما کمی بعد آرمسترانگ موضع خود را در توییتر تغییر داد.
وی با انتشار پیامی با استناد به این که کوین بیس به فعالیت اجتماعی روی نخواهد آورد و اشاره به این مطلب که این فعالیت به شرکتهای دیگر در حوزه فناوری مانند گوگل و فیس بوک آسیب رسانده است، یک پست وبلاگی منتشر کرد و برای کسانی که با این جنبش مخالف بودند، پیشنهاد ویژهای ارائه داد. بعد از آن، این شرکت با شکایت کارمندانش مبنی بر برخورد ناعادلانه مدیران به دلیل نژاد یا جنسیت مواجه شد.
در همین سال، نیویورک تایمز، گزارش کرد که براساس دادههای جمع آوری شده تا سال ۲۰۱۸، شرکت کوین بیس به کارکنان زن به طور میانگین ۸ درصد کمتر از کارکنان مرد، در مشاغل و رتبههای مشابه، حقوق پرداخت میکند.
پس از اتمام این جنجالها، در نهایت کوین بیس اعلام کرد برنامه کارت اعتباری ویزا را راه اندازی کرده است و کوین بیس گلوبال نیز گامی در جهت عرضه اولیه این طرح برای مردم برداشته است.
محصولات و خدمات این شرکت:
به طور کلی، کوین بیس دو محصول اصلی را به کاربران خود ارائه میدهد. یکی از این محصولات کوین بیس پرو است که برای مبادلات انواع داراییهای دیجیتال در بستر تجارت حرفهای مورد استفاده بوده و برای خرده فروشی نیز از ارزهای دیجیتال چون بیت کوین، بیت کوین کش، اتریوم، اتریوم کلاسیک، لایت کوین و سایر ارزهای دیجیتالی پشتیبانی میکند. همچنین به توسعه دهندگان و بازرگانان برای ایجاد برنامهها و پذیرش پرداختها با هر دو ارز دیجیتال و فیات یک API ارائه میدهد. از سوی دیگر، از سال ۲۰۱۸، این شرکت قابلیت خرید و فروش ارزهای دیجیتال در ۳۲ کشور را نیز عرضه نمود.در نهایت نیز، کوین بیس تصمیم خود را برای افزودن امکان پشتیبانی از توکنهای ERC-20 اعلام کرد.
اما در حال حاضر کاربران وبسایت کوین بیس میتوانند از برنامه تلفن همراه مستقل Authy برای احراز هویت دو مرحلهای این شرکت استفاده کنند. کوین بیس دارای یک برنامه تلفن همراه برای سیستم عاملهای اندروید و ios است.
قوانین واریز وجه در این صرافی:
بر خلاف صرافیهای خاص که در هر بار واریز مبلغ بیشتری را از کاربران دریافت میکنند، کوین بیس از واریز وجه با پول ملی و محلی، آن هم به هر میزان که شما بخواهید پشتیبانی میکند.
این صرافی از نه ارز دیجیتال شامل: بیت کوین، اتر، بیت کوین کش، زد کش، توکن 0x، اتر کلاسیک، USDC، بیسیک اتنشن و لایت کوین پشتیبانی میکند.
شکایتها
در تاریخ 16 فوریه ۲۰۱۸، کوین بیس اعتراف کرد که با رخ دادن اشتباهی، برخی از مشتریان به دلیل خریدهای اعتباری و بدهی در ارزهای دیجیتالی، بیش از حد شارژ میشوند. این مشکل از زمانی آغاز شد که بانکها و صادرکنندگان کارتهای اعتباری، کد دستهی بازرگانان (MCC)، را برای خرید ارزهای دیجیتال تغییر دادند. این بدان معنا است که اکنون پرداخت ارزهای دیجیتال به عنوان پیش پرداخت نقدی پردازش میشوند، یعنی بانکها و صادرکنندگان کارتهای اعتباری میتوانستند سیستم خرید با پیش پرداخت نقدی توسط مشتریان را برای خرید ارزهای دیجیتال آغاز کنند. اما تنها مشتریانی که از این تاریخ ارز دیجیتالی خریداری کرده بودند، تحت تأثیر این طرح قرار میگرفتند.
در ماه مارس، کوارتز گزارش داد که تعداد شکایات ماهانه مشتریان از کوین بیس، در ژانویه همان سال، بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته و به ۸۸۹ شکایت رسیده است، با استناد به اطلاعات رسمی دفتر حمایت از حقوق مصرف کننده، در نظر سنجی با بیش از ۴۰۰ نفر شرکتکننده اعلام شد: زمانی که کوین بیس قول دسترسی به پولها را به کاربران داده است پس از مدتی اعلام کرده است که وجوه در دسترس نیست.
در نهایت مزایا و معایب کوین بیس چیست؟
معایب کوین بیس:
کوین بیس از هزینه کارمزد بالاتری نسبت به صرافیهای دیگر برخوردار است.
در خصوص معاملات حوزه ارزهای دیجیتال گزینههای معاملاتی محدودی را پشتیبانی میکند.
این صرافی در برخی از کشورهای خاص خدماتی برای فروش ارز دیجیتال ارائه نمیکند و از همه مهمتر اگر این شرکت از خدمات ارز دیجیتال در کشور شما حمایت نکند و شما ارزی را از این صرافی خریداری کرده باشید، دیگر امکان تغییر ارز دیجیتالتان به ارز لوکال را نخواهید داشت.
مزایای کوین بیس:
این صرافی برای افراد تازه کار در زمینه ارزهای دیجیتال، بسیار مناسب است زیرا به دلیل طراحی سهل و آسان از سردرگمی کاربران جلوگیری میکند.
کوین بیس از هر مقدار سرمایه که به آن بسپارید پشتیبانی میکند و در کنار این خدمات، میانگینگیری مبالغ دلاری را نیز ساده کرده است.
پلتفرم این صرافی بسیار ساده میباشد و به علت بصری بودن خدمات، از دید کاربران بسیار مورد پسند است.